Tommie Ekered, Nässjö

Jag började med politik av en enkel anledning – att jag känner tacksamhet för det jag förvärvat av mina förfäder och att få möjligheten att varje dag göra Sverige och Jönköpings län ännu lite bättre, så att jag med stolthet kan överlämna det till mina barn och kommande generationer.

Jag är förstanamn på regionlistan för Moderaterna i Jönköpings län och heter Tommie Ekered. Uppvuxen samt bor i Nässjö tillsammans med min familj och arbetar i det civila som jurist och företagare.

Jag vill att vi tillsammans rättar till de problem som vi ser i Sverige och Jönköpings län och gör det som redan är bra ännu bättre. Du som jobbar ska känna att du belönas för ditt slit. Du ska känna att samhället ger dig trygghet och stöttar dig när du behöver.

Företagarna är våra hjältar och välfärdsskapare. Det är deras entreprenörsanda som skapar jobb och skattemedel som bidrar till ett tryggt samhälle.

Vård och omsorg ska bedrivas med respekt och värdighet. Därför krävs det en förbättrad arbetssituation för personalen. En viktig nyckel är att rätt kompetens finns på rätt plats och i rätt sammanhang. Det är inte effektivisering utan sunt förnuft.

Jag vet att de medarbetare som känner sig uppskattade och rättvist behandlade kommer att bedriva bättre vård. En självklarhet för mig är därför att du som vårdanställd ska kunna planera din semester och kunna lösa ditt livspussel.

En hållbar klimatpolitik handlar om en säker energiförsörjning och en omställning till fossilfri energi. Region Jönköping behöver agera för att säkerställa driftsäker och tillräcklig leverans av energi till våra bostäder, industrier och transporter.


Läs relaterad information på sidorna Våra toppnamn besökte familjecentralen i Mullsjö.

Presskontakt till Tommie Ekered

Carl-Johan Lundberg

carl-johan.lundberg@rjl.se

073 089 44 12