Senada Sacic, Gnosjö

Mitt namn är Senada Sacic och jag är 48 år gammal. Jag är bosatt i Gnosjö med min man och har två äldre barn som bor i Helsingborg. Jag kom till Sverige 1993 efter kriget i Bosnien under 90-talet där Sverige blev mitt nya land. Å ena sidan blev det en stor utmaning och å andra sidan blev det mycket intressant.

Det är här i Sverige jag har fått möjlighet att utveckla mina färdigheter och att arbeta med det jag älskar mest- människor. Jag utbildade mig till undersköterska och har sedan 2002 arbetat inom vården.

Grunden till att jag engagerade mig i politiken grundar sig i att det är dags för mig att ge tillbaka; Vi behöver engagera oss i samhället! Alla har åsikter om hur samhället ska se ut och skötas men FÅ vågar att agera. Nu behöver jag ta steget från åsikt till handling. Jag ser fram emot att lära mig nya och intressanta saker i viktiga frågor.

Jag vill bidra med mina erfarenheter samt bidra med en god utveckling i Gnosjö och regionen. Min övertygelse är att man bör aktivera sig och agera om man önskar en förändring!

Sverige är en viktig bas för mig, eftersom det är här i Sverige jag har fått möjlighet att utveckla mina färdigheter och att arbeta med det jag älskar mest. Jag arbetar inom vården och har arbetat med människor stor del av mitt liv, vilket också innebär att jag vill arbeta för ett bättre samhälle för människorna. Jag vill kämpa för vården och skolan- som enligt mig är två viktiga ståndpunkter i det svenska samhället.

Med min långa erfarenhet inom vården har jag ryggsäcken full med erfarenheter samt kunskap gällande vad som krävs för att agera till ett bättre samhälle samt lyfta upp viktiga frågor och agera för att uppnå målen- bättre förutsättningar inom vård och skola!