Filippa Lagerkvist, Jönköping

Mitt namn är Filippa Lagerkvist, jag är 23 år gammal och studerar internationell företagsekonomi på Jönköping University. På sidan av mina studier arbetar jag som löneadministratör och jag har engagerat mig politiskt sedan 2015.

Det var under mitt första år på gymnasiet intresset för politik tog fart på riktigt och jag valde då att engagera mig i Moderata Ungdomsförbundet. Detta blev startskottet för ett långt engagemang vilket både är och har varit en enormt utvecklande resa inom Moderaterna i Jönköpings län där jag bland annat har suttit i Moderata Ungdomsförbundets distriktsstyrelse i fyra år och sitter i Öppna Moderaters distriktsstyrelse sedan 2021.

Mitt intresse för regionpolitik har växt fram under alla mina år i MUF:s distriktsstyrelse eftersom regionen och länet tillsammans med politiken gällande region Jönköping alltid har varit i fokus. Jag tror att mina år i distriktsstyrelsen har gett mig en god inblick i hur vårt län ser ut och vad det finns för utmaningar och möjligheter.

Det finns två frågor inom regionpolitiken som intresserar mig lite extra, psykisk ohälsa och en välfungerande länstrafik. Vi vet idag att ungefär 35% av de barn och ungdomar som söker sig till barn- och ungdomspsykiatrin behöver vänta i över 30 dagar på att få en bokad tid, så kan vi inte ha det. Med detta sagt kommer därav mitt fokus ligga lite extra på punkt nummer två och punkt nummer tre i det länspolitiska programmet.

Jag hoppas att i regionen kunna bidra med de erfarenheter jag har samlat på mig under mina år i MUF och i MUF:s distriktsstyrelse jag hoppas även att jag kan komma med nya synvinklar på saker och ting tillsammans med ett pragmatiskt tänk.